Orkide Çiçeğinin Bakımı

Orkide çok nazik bir çiçek gibi görünse de aslında gayet dayanıklı bir yapıya sahiptir. Sadece orkide çiçeğinin bakımı hakkında bilgi sahibi olunması ve bakımına dair tüm detaylara dikkat edilmesi gerekir. Bakımı doğru yapıldığında ve ihmal edilmediğinde, uzun yıllar muhteşem görünümünden sizi yoksun bırakmaz. Öncelikle çiçeğinizi asla direk güneş alan bir yere koymamalısınız.

Orkidenin bol ışık sevdiği doğrudur. Ancak direk güneş ışığı yapraklarına zarar verir ve dökülmesine neden olur. Dolayısıyla orkide çiçeğinin bakımı noktasında, çiçeğinizi nerede konumlandıracağınız çok büyük önem taşıyor. Eğer çiçeğinizi az ışık alan bir yerde tutarsanız yapraklarında ve çiçeklerinde zamanla sararma meydana gelecektir. Sararma gördüğünüzde, orkidenin ışığa daha fazla ihtiyaç duyduğundan emin olabilirsiniz.

 

Orkideler Neden Eğilmeye Başlar?

Orkidelerin neden zamanla yamulmaya başladığını da belirtelim. Çünkü orkide güneş ışığına doğru eğilen bir yapıya sahiptir. Düz durmasını sağlamak için haftada 1 defa yönünü değiştirmeniz gerekir. Bu sayede yamulmayı önleyebilir ve kırılmasının ya da köklerinin zarar görmesinin önüne geçebilirsiniz.

Orkidenin sulanması da dikkatli yapılmalıdır. Püskürtme şeklinde sulama önerilmez. Saksıya dökerek ve saksının tamamının su aldığından emin olarak sulama yapmalısınız. Yaz aylarında haftada 2 defa sulama yapmanız yeterli olur. Kış mevsiminde ise haftada 1 defa sulama yapın. Mutlaka tabaklı bir saksı tercih edin ve sulama yaptıktan sonraki sabah, tabağı kontrol edin. Eğer su varsa bu suyu dökün. Aksi halde köklerinde çürüme başlayabilir.

Orkide budama isteyen bir çiçektir. Çiçekler solduktan ve döküldükten sonra budama yapmalısınız. Çiçeğin solduğu yerin yaklaşık 2 boğum altından kesme yöntemi ile budamayı yapabilirsiniz. Eğer budamayı ihmal ederseniz orkideniz bir sonraki yıl açmayabilir. Budama sonrasında kestiğiniz yerin hava almasını önlemelisiniz. Soğuk silikon ya da mum ile bu bölümü kapatabilirsiniz.

Ücretsiz Kargo
7/24 Müşteri Hizmeti