Areka Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Evlerde ve işyerlerinde görmeye alışkın olduğumuz areka çiçeği bol yaprak görünümü ile ideal bir dekoratif obje olabiliyor. Ofislere ve evlere saksı bitkisi göndermek için areka bitkisini de tercih edebilirsiniz. Ancak bakımını ihmal etmemeniz gerekiyor. Palmiye ağacına benzeyen bir görünüme sahip olan areka bakımı hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Areka Yapraklarını Döker mi?

Bu bitki belirli aralıklarla yapraklarını döken ve yenileyen bir bitkidir. Zira her daim canlı görünen yaprak görünümü de yapraklarını yenilemesinden kaynaklanıyor. Bu bitkinin her ortama son derece kolay bir şekilde uyum sağladığını söyleyebiliriz. Bu yönüyle de sıklıkla tercih edilen bir saksı çiçeğidir.

Areka Çiçeği Nerede Bulunmalı?

Bu bitkinin gün ışığına ihtiyacı var. Ancak asla güneş gören bir yere koymamalısınız. Aksi halde yaprakları kurumaya ve kırışmaya başlar. Sonrasında ise yaprak döker. Gün ışığının bol olduğu ancak güneş görmeyen bir yerde konumlandırmanız gerekiyor. Areka çiçeğinin bir diğer özelliği de ışığa doğru eğilim göstermesidir. Bu nedenle haftada 1 gibi bir periyot ile saksıyı çevirmeniz gerekir. Böylece yapraklarının tek yöne eğilim göstermesini önlemiş olursunuz.

Areka Yaprakları Neden Sararır?

Eğer bitki yaprak yenileme döneminde olmadığı halde yaprakları sararıyorsa yeteri kadar gün ışığı almıyor demektir. Daha aydınlık bir yere koyarak çürümesini engelleyebilirsiniz. Areka sulanması ise yaz aylarında haftada 2 kez, kış aylarında ise haftada 1 kez şeklinde olmalıdır. Üstten sulama yapmaya ve suyun toprağın tamamına ulaştığından emin olun.

Şayet sulamadan sonra saksı tabağında su birikmişse, bu suyu dökün. İlkbahar aylarında budama yapabilir ve bitkiye şekil verebilirsiniz. Ancak budarken taze dalları kesmemeye, sararmaya yüz tutmuş olan dalları kesmeye özen göstermelisiniz. İki ila 3 yılda bir toprak değişimi yapmanız da areka bakımında önemli bir unsudur.

Ücretsiz Kargo
7/24 Müşteri Hizmeti